Premis Talent

Premis Talent

Qui som

Projecte Talent

El Projecte Talent neix l’any 2014 com una iniciativa de l’empresari Bru Recolons amb Empren E2 S.L Sorgeix de la idea de vincular el Talent dels catalans amb les marques Barcelona i Catalunya.

Premis Talent

La primera activitat va ser la dels Premis Talent. En un inici els vàrem anomenar "Premis Souvenir", doncs eren premis orientats a millorar la imatge de Barcelona i Catalunya aprofitant la força del sector del disseny. Cercant la creació d'objectes singulars (souvenirs que reflectissin la realitat del nostre país). El millor exemple va ser el "Lampanot" que distribueix la multinacional Catalana Faro i que ha estat el regal institucional de SEAT el darrer any.

Àmbits: Talent Transversal de tots els sectors

Coneixement
Economia
Comerç
Turisme
Industria
Món Digital
Salut
Sostenibilitat
Ciència Comerç i Consum Mobilitat Salut
Educació Logística Indústria Sanitat
Cultura Turisme Energia Benestar Social
Esports e-Commerce Indústria Digital 3er Sector
Disseny Serveis Comunicació / Media Sostenibilitat / Medi
Inmobiliari i Habitatge Oci Agricultura Ramaderia Pesca Farmàcia
Banca i finances Gastronomia Alimentació Begudes Bio Tec

A cada nova edició, hem anat incorporant noves categories en àmbits com el turisme, el comerç, la mobilitat, el medi ambient i el consum. Aquesta volem seguir creixent!

Categories

Crea

De cada àmbit, vàrem definir les categories Crea cercant idees noves per portar a mercat...

Empren

... i Empren per promocionar empreses de recent creació.

Welcome Talent Society

L'èxit va atraure professionals de molts sectors que col·laboraven de manera voluntària. Amb ells vàrem crear la associació "Welcome Talent Society" que aglutina els voluntaris i recapta recursos  per a les activitats vinculades al projecte. El Sr. Antoni Gelonch n'és el president d'Honor i tenim un equip amb voluntaris de diversos sectors. Convidem als guanyadors, i a les persones que ho vulguin, a col·laborar.

Transmet

Fa dos anys vàrem començar a obrir els premis al reconeixement a la trajectòria d'aquells catalans que han assolit el lideratge en els seus sectors, amb els Premis Transmet. La idea era que apadrinessin als emprenedors i als innovadors dels seus sectors guanyadors dels premis. 

Honor

Tanmateix vàrem veure què era important reconèixer persones o entitats que destaquessin pels seus valors i vàrem crear els Premis d'Honor, que es lliuren al final de la gala, la nit del Talent. La solidaritat, que s’han otorgat a la Marató de TV3 i a Open Arms. L'Humanisme (Sr. Josep Espar Ticó), el Talent Importat (Sr. Luca de Meo) o el darrer que lliurem, el del mecenatge que ha distingit al Sr. Antoni Vila Casas i al Sr. Víctor Grífols. En aquest enllaç pots veure qui són els guanyadors del 2019. Persones reconegudes al costat de persones anònimes, amb la idea que els talents reconeguts facin costat als emergents. L’any 2020 volem atorgar els següents Premis d'Honor:

  • Coneixement i Economia
  • Comerç i Turisme
  • Indústria i Món digital
  • Salut i Sostenibilitat
  • “Welcome Talent” (Talent vingut de fora)
  • Ambaixador de Talent (Talent que ens fa grans a fora)
  • Humanisme
  • Solidaritat
  • Mecenatge

Nit del Talent

La Nit del Talent, que es fa la primera setmana de Juliol, vol ser l'aparador transversal del talent català. Volem arribar a les màximes categories. Donat que una gala no es pot fer eterna, i el darrer any es va fer llarga (resum), els propers premis els durem a un nou format molt mes breu (1 hora) molt audiovisual, disruptiu, atractiu i televisat, amb el focus a crear autoestima i consciència de les nostres capacitats com a país i com a individus.

Premis Talent Cambra

Tot aquest esforç requereix fer créixer l'estructura i unir esforços amb entitats, universitats, empreses que tinguin objectius comuns. Finalment, per a aquesta edició, hem acordat unir esforços amb la Cambra de Comerç i impulsar el projecte dels premis. Els "Premis Talent Cambra" és una col·laboració entre els "Premis Talent" i la Cambra de Comerç de Barcelona a la recerca de la complicitat de l'empresariat per fer de motor del projecte. Volem convocar reptes de país, de sectors o d'empreses per arribar a tots els àmbits. Aquest any volem crear el Dia del Talent, jornada prèvia a la Nit del Talent per presentar els 4 finalistes de cada convocatòria a possibles inversors i gravar les presentacions (elevator pitch) per poder fer-ne difusió en el futur. La Nit del Jurat és ja una trobada entranyable on es trien els guanyadors amb persones molt reconegudes de cada àmbit.

Impulsa Talent

La culminació del projecte dels premis és la creació d'Impulsa Talent, l'eina d'incubació i acceleració dels projectes guanyadors. Ensenyem a pescar!

Altres activitats del projecte:

Som Talent

En paral·lel als premis, el 2018, vàrem iniciar altres activitats com les exposicions per donar visibilitat al talent català en tots els àmbits.  La "Llum de Catalunya" que s’ha pogut veure al Palau Robert, a Brussel·les (en ple 155 a l'única delegació que no vàren tancar) i a l'espai Provença de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Ara està itinerant per escoles del país. Enguany iniciem el projecte Som Talent, per dur les exposicions al territori, "Som Talent, Som terres de ponent" i "Som Talent Som Bages" són les dues primeres. I en volem fer arreu. Un format que ens permetrà rodar un capítol audiovisual anual amb els continguts d'una exposició i un petit vídeo sobre el talent local, i el resum d'una jornada (estil TED) sobre un tema clau per la zona amb personalitats i experts.

Educa Talent

Educa Talent: Per orientar als més joves, ajudant a trobar els seus talents per orientar-los acadèmicament. Amb eines innovadores com els videojocs.

Media Talent

Finalment, Media Talent és el projecte de convertir la nostra web en una plataforma de continguts relacionats amb el talent català amb entrevistes, reportatges, notícies, concursos... el canal del talent català.

Amb el suport de

Carregant...
x
X