Premis Talent

Premis Talent

Qui som

Des de fa 8 anys, es convoquen anualment els Premis Talent.

Van nèixer per Identificar, fomentar i promocionar a persones que, amb el seu talent, contribuissin a millorar les marques Barcelona i Catalunya

La iniciativa neix de l'empresari Bru Recolons, amb EMPREN E2, S.L.

Les dues darreres edicions amb el suport i l'impuls de la Cambra de Comerç de Barcelona i de la Fundació Privada IMPULSA TALENTUM XXI, creant els Premis Talent Cambra. Aquest Premis reconeixen projectes, propostes i solucions creatives en àmbits diversos, que van des de la cultura a la tecnologia, passant pel comerç, el turisme, el medi ambient, la solidaritat, la salut, l’educació, entre d’altres. Les empreses líders del país poden col·laborar com a patrocinadors dels premis o amb donacions a la Fundació Privada Impulsa Talentum XXI.

A cada nova edició, hem anat incorporant noves categories en àmbits com el turisme, el comerç, la mobilitat, el medi ambient i el consum. Aquesta volem seguir creixent!

ECONOMIA SOSTENIBILITAT HUMANISME TECNOLÒGICS ARTÍSTICS
Turisme, oci i gastronomia Habitatge, construcció i immobiliari Comunicació i medis 3D Disseny gràfic
Moda+artesania Energia i indústria Esports Robòtica Objecte singular
Comerç+consum Agricultura, ramaderia i pesca Alimentació Big Data, I.A. I Quantum Technologies Arts escèniques i curtmetratge
Banca i finances Cura animal ODS/RSC, Igualtat i 3r sector Informàtica i 5G Canço+composició musical
Logística i serveis Medi i sostenibilitat Sanitat i salut Transferència del coneixement Relat+poema
Jurídic/legal Mobilitat, automoció i aeronàutica Biotech, farmàcia IOT Internet of things Pintura i escultura

 

Categories

Economia

Els Premis volen reconèixer iniciatives i projectes innovadors que resolguin nous reptes sorgits de la situació post pandèmia en sectors com l'oci, el turisme, la gastronomia, l'artesania, el comerç i el consum o la logística i els serveis, afectats de ple per la darrera crisi. També s'inclouen sectors com el financer i jurídic i legal, per premiar solucions als grans reptes i problemes d'aquests sectors.

Sostenibilitat

Un dels àmbits en que volem apostar decididament és la Sostenibilitat, gran repte global al qual cap aportar solucions concretes, en sectors com l'habitatge, la indústria, l'agricultura, el sector animal, el medi natural i la biodiversitat, o tot el sector de la mobilitat i el transport, sectors en els quals la sostenibilitat no és només un repte d'adaptació, si no que forma part nuclear dels objectius empresarials.

Humanisme

Posar la persona com a centre de tot, dels avenços i de les solucions, és l'objectiu dels Premis en aquest àmbit, que volen reconèixer idees i projectes en sectors on la persona és el nucli. Per una banda els sectors derivats de la comunicació i relacions interpersonals i entre entitats i institucions, i per l'altra tot l'àmbit de salut de la persona: avenços científics, salut, farmàcia,  alimentació i esports.

Tecnològics

Ens trobem en una societat eminentment tecnològica, i aquestes, aplicades a la vida quotidiana, ens fan la vida més fàcil i senzilla. Per això l'àmbit premia i reconeix aportacions innovadores en sectors que van de la informàtica al big data, passant per la 3D, la intel·ligència Artificial, el 5G o l'internet de les coses.

Artístics

La cultura s'ha demostrat més necessària que mai. I per això els Premis d'aquest àmbit volen reconèixer la tasca realitzada per creadors innovadors que des del disseny gràfic, objectes singulars, i arts plàstiques, fins a les arts escèniques, musicals i la literatura, no han deixat de crear durant els darrers temps crítics.

 

Welcome Talent Society

L'èxit va atraure professionals de molts sectors que col·laboraven de manera voluntària. Amb ells vàrem crear la associació "Welcome Talent Society" que aglutina els voluntaris i aconsegueix recursos  per a les activitats vinculades al projecte. El Sr. Antoni Gelonch n'és el president d'Honor i tenim un equip amb voluntaris de diversos sectors. Convidem als guanyadors, i a les persones que ho vulguin, a col·laborar.

L’associació Welcome Talent Society neix el gener de 2018. Agrupa professionals de diversos àmbits amb la idea de fomentar i difondre el talent Català.

Els seus objectius són:

1. Millorar la imatge de les marques Catalunya i Barcelona, a través del foment del seu talent.

2. Identificar, fomentar i promocionar a persones que, amb el seu talent, contribueixin a millorar les marques Barcelona i Catalunya.

3. Atreure joves talents, personalitats ja consolidades i amb talent reconegut, entitats i empreses que s’identifiquin amb el foment del talent i de les marques Barcelona i Catalunya, com a socis de la Welcome Talent Society.

4. Fomentar la cooperació entre els socis per poder desenvolupar tots els projectes que potenciïn els objectius citats anteriorment.

5. Aconseguir recursos per l’organització i la dotació de premis i beques mitjançant iniciatives com els premis anuals Premis Talent Cambra, les exposicions sobre el talent dels catalans, fòrums de debat i altres que es van incorporant cada any al projecte per la detecció de talent.

6. Promoure, recolzar i  aconseguir fons per entitats que lluiten contra malalties des de Catalunya i altres amb molta transcendència social com Dinners that Matter.

 

Honor

Tanmateix vàrem veure què era important reconèixer persones o entitats que destaquessin pels seus valors i vàrem crear els Premis d'Honor, que es lliuren al final de la gala, la nit del Talent. 

  • “Welcome Talent” (Talent vingut de fora)
  • Ambaixador de Talent (Talent que ens fa grans a fora)
  • Humanisme
  • Acció Solidària
  • Científic
  • Mecenatge

 

Fundació Privada Impulsa Talentum XXI

La culminació del projecte dels premis és la creació de la Fundació, l'eina d'incubació i acceleració dels projectes guanyadors i que és la part social de tot el projecte.

Ensenyem a pescar!

 

Altres activitats del projecte:

Som Talent

En paral·lel als premis, el 2018, vàrem iniciar altres activitats com les exposicions per donar visibilitat al talent català en tots els àmbits.  La "Llum de Catalunya" que s’ha pogut veure al Palau Robert, a Brussel·les (en ple 155 a l'única delegació que no vàren tancar) i a l'espai Provença de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Ara està itinerant per escoles del país. Enguany iniciem el projecte Som Talent, per dur les exposicions al territori, "Som Talent, Som terres de ponent" i "Som Talent Som Bages" són les dues primeres. I en volem fer arreu. Un format que ens permetrà rodar un capítol audiovisual anual amb els continguts d'una exposició i un petit vídeo sobre el talent local, i el resum d'una jornada (estil TED) sobre un tema clau per la zona amb personalitats i experts.

Educa Talent

Educa Talent: Per orientar als més joves, ajudant a trobar els seus talents per orientar-los acadèmicament. Amb eines innovadores com els videojocs.

Catalonia Talent

Finalment, Catalonia Talent és el projecte de convertir la nostra web en una plataforma de continguts relacionats amb el talent català amb entrevistes, reportatges, notícies, concursos... el canal de referència del talent català.

Amb el suport de

Carregant...
x
X