Premis Talent

Premis Talent

Premis Talent

Guanyadors i Finalistes

Guanyadors

Víctor Grífols
Víctor Grífols
Honor - Mecenatge

President no executiu i conseller de la companyia Grífols, líder mundial en la producció de medicaments derivats del plasma. Llicenciat en Econòmiques, Víctor Grífols va incorporar-se a l’empresa familiar l’any 1973, on va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat fins a arribar a ser conseller delegat entre 1985 i 2016. Grífols, multinacional catalana fundada l’any 1940, ha experimentat un procés d’internacionalització espectacular, amb presència a 30 països i venda dels seus productes hemoderivats a més de cent. Compta amb més de 21.000 treballadors, els seus ingressos l’any 2018 van arribar als 4.500 milions d’euros i destina una inversió de 291 milions d’euros en I+D+I. A més, duu a terme una tasca filantròpica a través de la Fundació Víctor Grífols i Lu-cas, creada l’any 1998 de la mà de Probitas Pharma S.A. amb la missió de promoure la bioètica mitjançant el diàleg entre especialistes de diferents àrees de coneixement. Aquesta vocació s’articula mitjançant beques d’estudis, premis i suport a la recerca, entre altres activitats.

LUCA DI MEO
LUCA DI MEO
Honor - Benvingut Talent

President de SEAT des de novembre de 2015. En l'actualitat, també és el president del Consell d'Administració de SEAT Metropolis Lab Barcelona. Graduat en Administració d'Empreses per la Università Commerciale Luigi Bocconi de Milà. En 2017 va ser nomenat Alumne de l'Any per representar els valors d'aquesta Universitat com són la professionalitat, la iniciativa, la integritat, la responsabilitat i l'obertura al pluralisme.

Josep Espar Ticó
Josep Espar Ticó
Honor - Humanisme

Activista cultural i polític Josep Espar Ticó (Barcelona,1927) per la seva contribució al foment de la llengua catalana, l’arrelament del sentiment de país i per les múltiples iniciatives que ha impulsat en el camp cultural i social. Empresari i llicenciat en Dret, Espar Ticó va ser un dels promotors i fundador del diari Avui, la discogràfica Adigsa i la revista Cavall Fort. També va ser gerent del Congrés de Cultura Catalana i va propiciar el III Congrés Catalanista, a més de pertànyer a l’Associació Conèixer Catalunya i la Fundació Universal de la Sardana. Ha publicat mitja dotzena de llibres. Lluitador antifranquista, va participar activament en campanyes com “Volem bisbes catalans” o els Fets del Palau.

ProActiva Open Arms
ProActiva Open Arms
Honor - Solidaritat

Per la seva missió humanitària envers totes aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. La seva tasca solidària es desenvolupa amb la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al mar Egeu i Mediterrani Central, així com a la denúncia de totes les injustícies que estan passant i que ningú explica. Tot va començar amb unes fotos de nens ofegats a una platja. A Pro Activa Open Arms varen pensar: “Si nosaltres ens dediquem a això i ho fem a les nostres platges, per què allà s’estan morint i ningú els ajuda?”

WHITE SUMMER
WHITE SUMMER
Transmet - Llum

White Summer ha sigut creat per la dissenyadora de Moda Miryam Cuatrecassa. Creació marca infantil Mikima. Barcelona 1985 al 1992. Interiorisme locals, oficines, apartaments del 1995 al 2000. Escultures i Art Poveda (1992 al 2008). Creació del multiespai La Bobila de disseny, antiguitats, mobiliari exterior, restauració i fusteria. Del 2000 al 2010. Creació festival White Summer del 2012 fins avui. Creació Espai Dorotea del 2010 fins avui.

SEAT
SEAT
Transmet - Mobilitat

Fabricant d'automòbils amb seu a Catalunya, fundat el 9 de maig de 1949 per l'Instituto Nacional de Industria, l'extint holding industrial estatal. Actualment és una companyia subsidiària del grup alemany Volkswagen, al costat d'Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini i Škoda. Aposta per seguir treballant a Catalunya.

SANTA EULALIA
SANTA EULALIA
Transmet - Comerç

Empresa de Barcelona per a tota la seva trajectòria de 175 anys, per la seva aposta de ciutat i involucració amb el teixit empresarial català i barceloní.

PAU MORATA
PAU MORATA
Transmet - Turisme

Periodista turístic de trajectòria reconeguda que ha dedicat bona part de la seva vida al sector aportant informació i també formació i reflexió al turisme.

ANTONI TAHULL
ANTONI TAHULL
Transmet - Energia

Enginyer Industrial. Ha treballat 35 anys a ENHER. Entre altres càrrecs, cal esmentar: president de SACME, operador del Centre de Control de Generació i Transport de Gran Buenos Aires, i presideix la Subcomissió de sector Elèctric al Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. Ha col·laborat amb el CATN amb la redacció del Llibre Blanc per la Transició Nacional de Catalunya. Document sobre “l’abastament de l’energia“. Es defineix com a defensor de totes les tecnologies de generació respectuoses amb el medi ambient i en especial d’aquelles que contribueixen a la reducció del GEH (Gasos Efecte Hivernacle), entre les que es compta amb l’energia nuclear.

DR. MARTÍ BOADA
DR. MARTÍ BOADA
Transmet - Medi Ambient

Doctorat en Ciències Ambientals (UAB, 2002) i magíster i llicenciat en geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona. També és llicenciat en Estudis Catalans per la Universitat de Perpinyà. La seva tasca pedagògica en l'àmbit de l'educació ambiental va començar l'any 1978 al Parc Natural del Montseny. Durant el temps que va estar com a responsable de Can Lleonart, complementant les tasques d'educació ambiental, es van aconseguir diferents línies de recerca orientades al coneixement del mitjà.

ASSOCIACIÓ CATALANA DEL VENDING
ASSOCIACIÓ CATALANA DEL VENDING
Transmet - Consum

L’Associació Catalana del Vending es constitueix com a entitat defensora dels interessos de la distribució automàtica (maquines ) a Catalunya i amb afany de professionalitzar el sector. Ha elaborat una guia del bon operador de vending amb els requisits mínims que ha de complir una empresa de vending per a donar un bon servei al client. Aquests requisits són d’obligat compliment segons la normativa vigent.

ELENA CASTELLS POCH
ELENA CASTELLS POCH
Empren - Llum

És interiorista freelance formada en Disseny d’interiors a l’Escola de disseny i art EINA i a la  Scuola Politecnica de Milà. Actualment desenvolupa projectes per a tot tipus d'habitatges a Barcelona i voltants, amb capacitat per gestionar obres a nivell nacional.

SILENCE ECOMOBILITY
SILENCE ECOMOBILITY
Empren - Mobilitat

És un vehicle ecològic i silenciós que pot circular per zones verdes i restringides als vehicles convencionals, disposa d’una mecànica més senzilla que els vehicles de combustió, i per tant suposa menys despeses de manteniment. Cost Subvencionat!

BLACKPIER
BLACKPIER
Empren - Comerç

Empresa de Lleida. Sastreria online que reinventa el món de la moda tot venent un producte artesanal, sense descuidar l’assessorament en 3D o en botiga.

OUTDOOR ADVENTOUR
OUTDOOR ADVENTOUR
Empren - Turisme

Agència de viatges receptiva i empresa d’activitats amb seu a Sort que treballa tot el Pirineu, principalment Pirineu de Lleida. Ofereixen experiències de senderisme actiu, aventura i turisme sostenible a la natura. Implicats en el territori, utilitzen guies locals, producte de proximitat i estan innovant amb productes vinculats a la sostenibilitat ambiental.

WATTIA INNOVA OLOT
WATTIA INNOVA OLOT
Empren - Energia

Empresa d’enginyeria, especialitzada en sistemes d’automatització i integració d’energies renovables. Ha realitzat un edifici Espai Zero, energèticament 100% autònom respecte a la xarxa elèctrica que marca el camí que pretén desenvolupar la Directiva de la UE, per als edificis d’emissions quasi Zero que serà vigent a partir del 2020, a tots els països de la UE.

POP SICASE
POP SICASE
Empren - Medi Ambient

Funda fabricada a Barcelona a partir de xarxes de pesca del nostre mar Mediterrani.

GRUP BON PREU
GRUP BON PREU
Empren - Consum

El Grup Bon Preu és una empresa catalana del sector de l’alimentació que el 1974 va obrir al públic el primer establiment a Manlleu i el 1988 el primer hipermercat Esclat a Vilafranca del Penedès. El dia d'avui, disposen d'establiments repartits per tot el territori on gaudir d'una àmplia gamma de productes, entre els quals destaquen les seccions de producte fresc.

En la política de Recursos Humans, apliquem els principis de la Llei d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

També, col·laborem constantment amb institucions i serveis públics per aconseguir la inserció de col·lectius amb dificultats per accedir al món laboral. El dia d’avui, tenim més d’un 2% de persones discapacitades en plantilla.

Són moltes les accions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) que es porten a terme amb l’objectiu de col·laborar amb diferents àmbits i sectors, així com existeix un clar compromís per contribuir al desenvolupament sostenible.

Jordi Sàbat i Ortiz
Jordi Sàbat i Ortiz
Crea - 2D

Dissenyador gràfic per l’Escola Elisava de Barcelona.

Activitats acadèmiques: Professor de disseny gràfic a l’Escola Superior de Disseny Elisava (Barcelona) i  a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Ha donat classes a l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda de Barcelona i a la Universitat Mediterrània de Turisme.

Il·lustracions per a mitjans de comunicació: El Periódico, Avui, La Vanguardia, Revista Compartir.

Il·lustracions per a editorials: Grijalbo Mondadori: Edhasa, Anagrama, Ed. Destino, Multilibro.

www.jordisabat.com

APP&TOWN
APP&TOWN
Crea - Mobilitat

És el Sistema per a persones amb discapacitat intel·lectual, física i sensorial i persones amb disfuncions de la memòria que permet realitzar desplaçaments en transport públic amb un guiat precís a través d’una aplicació mòbil i un continu monitoratge dels usuaris des d’una aplicació web. Una solució que segueix el concepte Smart City: utilització de la tecnologia per a la millora de vida del ciutadà.

Finalistes

 Elena Rodríguez Román
Elena Rodríguez Román
Empren - Llum

Durant 30 anys s’ha dedicat a l’Interiorisme amb molta sensibilitat  per transmetre empàticament emocions amb els seus clients, aconseguint que un projecte complexe assoleixi l’equilibri de la senzillesa.

PIA CAPDEVILA
PIA CAPDEVILA
Empren - Llum

En 2007 va crear el seu propi estudi a Barcelona, i en 2017 decideix obrir una nova porta “saltant el  Mediterrani” per establir-se a Mallorca. Treballar sense parar i crear espais amb personalitat, elegància i sobretot especials per a cadascun dels seus clients, és el que la segueixen definint.

PIEDRA PAPEL TIJERA
PIEDRA PAPEL TIJERA
Empren - Llum

Som Helena Puig i diversos col·laboradors que estem en contínua recerca de nous reptes professionals que ens permetin seguir fent el que ens agrada d'una forma tan competent com a innovadora.

REBY Patinets
REBY Patinets
Empren - Mobilitat

És la teva ciutat, mou-te com vulguis.Via app, busca al mapa el patinet de Reby més proper. Escaneja el codi QR i el patinet estarà disponible per viatjar. Deixa el teu patinet en un lloc segur que no impedeixi el pas dels peatons. Fes servir el cap!

SHOTL
SHOTL
Empren - Mobilitat

Grans seients, carrers millors. Shotl és una plataforma de mobilitat que uneix múltiples passatgers que van en la mateixa direcció amb un vehicle emotiu.

SOCIALCAR
SOCIALCAR
Empren - Mobilitat

És la plataforma capdavantera de lloguer de cotxes particulars a Espanya, una comunitat de confiança que millora les teves opcions de transport cuidant el nostre entorn i fomentant les relacions entre les persones.

DUET FIT
DUET FIT
Empren - Comerç

Cadena de gimnasos que tenen la sostenibilitat com a peça clau per la transmissió de valors i creació pròpia d’experiència.

Floc Baby
Floc Baby
Empren - Comerç

Reorientació del negoci familiar centrat en la moda femenina cap a un model centrat en l’experiència personalitzada i amb una producció de proximitat de roba infantil. Té botigues a Reus i Girona. Notícia relacionada https://www.viaempresa.cat/empresa/floc-baby-roba-nado_54377_102.html.

HOTEL 1882 DE BARCELONA
HOTEL 1882 DE BARCELONA
Empren - Turisme

La seva política de RSC passa per un compromís amb el barri en el qual està ubicat (zona de la Sagrada Família). S’ha integrat amb el teixit social convertint-se en Punt Escolar, cedint hores dels seus treballadors per la comunitat.

HOTEL MAS BOSCH 1526
HOTEL MAS BOSCH 1526
Empren - Turisme

La seva missió és proporcionar un servei d’excel·lència en l’acolliment als hostes, combinant disseny, tecnologia i culte a la història de l’edifici, juntament amb un tracte proper i personalitzat. Referent de sostenibilitat i respecte per la natura, utilitzen les darreres tendències en tecnologia neta.

SK KAYAK
SK KAYAK
Empren - Turisme

Empresa de la Costa Brava que ha sabut evolucionar el seu producte de la simple sortida en caiac a la proposta d’experiències que combinen diferents activitats amb el caiac.

EYPESA
EYPESA
Empren - Energia

XARXES RURALS INTEL·LIGENTS DE ESTEBANELL I PAHISSA ENERGIA( EYPESA) és una empresa de distribució amb seu a Granollers, que al municipi de Vallfogona del Ripollès, ha desenvolupat en una zona rural d'unes 25 masies una xarxa intel·ligent, constituïda per 4 petits Centres de Distribució dotats de bateries que subministren energia fotovoltaica auto generada a les teulades de les mateixes masies. Marca camí el del futur de l’emergent tecnologia de la Generació Distribuïda.

LC PAPER
LC PAPER
Empren - Energia

Històrica empresa paperera de Besalú, que s’alimenta amb una planta de cogeneració d’alta eficiència que obté un REE (Rendiment Elèctric Equivalent) entre el 80 i el 90%, i en alguna part del seu procés fins 100%. Destaca sobre un sector amb un REE a tot Catalunya del 61% de mitjana. La planta de cogeneració de LC Paper, innova constantment i aporta regulació secundaria al sistema elèctric.

WEBATT ENERGIA
WEBATT ENERGIA
Empren - Energia

Empresa instal·ladora en temes d'autoconsum especialitzada en sistemes d’acumulació, que a partir d'innovació tecnològica, la competitivitat dels seus sistemes pot assolir autonomies de consum superiors al 80% del total, que garanteixen el compliment de la Directiva de la UE sobre edificis ”emissions quasi Zero” que serà vigent a partir del 2020.

BACK TO ECO
BACK TO ECO
Empren - Medi Ambient

Marca de moda sostenible dedicada a allargar el cicle de vida del denim post-consumidor. Reparant, dissenyant, confeccionant i re-filant, creant nous productes ètics i sostenibles.

ZER COLLECTION
ZER COLLECTION
Empren - Medi Ambient

Les primeres a treure una col·lecció de roba feta en impressora 3D a l'Estat. Utilitzen una impressora que permet crear gravats, roba i teixits elàstics amb material plàstic que s'escalfa a més de 200 graus i que comporta un residu zero quan torna al seu origen. Aire futurista i urbà.

ZICLA
ZICLA
Empren - Medi Ambient

Somiem amb un món eficient, sostenible i amable. Ens guia la nostra voluntat de protegir el medi ambient i impulsar el desenvolupament sostenible per transformar les ciutats i fer que siguin ciutats ecològiques més sostenibles i amables.

ATRIOM
ATRIOM
Empren - Consum

És una plataforma multifuncional fabricada per a instal·ladors que posa en contacte professionals amb clients finals al mercat d’utilitats.

ATRIOM és un "UBER" d’instal·ladors amb llicència amb la seva aplicació per a instal·ladors, el lloc web del client final, les seves APPs, el seu back-office, les seves normes i preus i el seu centre de suport.

"Uber" dels instal·ladors que permet definir els estàndards del servei de qualitat, processos de control i unificació i optimització de preus, processos de control.

SOM MOBILITAT SCCL
SOM MOBILITAT SCCL
Empren - Consum

L’objecte de Som Mobilitat és impulsar totes aquelles accions o projectes que contribueixin a fer que tots els desplaçaments dels seus socis siguin més sostenibles i contaminin menys el medi ambient, reduint el nombre de vehicles acumulats a les nostres ciutats: dissenyar, produir i finançar nous serveis i productes tecnològics; treballar en xarxa amb altres cooperatives; contribuir i facilitar la creació de comunitats i noves cooperatives fora de Catalunya; contribuir a la creació de grups locals i al finançament de projectes locals; Implicar els organismes públics.

Daniel Català Egozcue
Daniel Català Egozcue
Crea - 2D

 

Iolanda Rodríguez López
Iolanda Rodríguez López
Crea - 2D

 

Irene Carrión Retamero
Irene Carrión Retamero
Crea - 2D

 

Marc Rius Egozcue
Marc Rius Egozcue
Crea - 2D

 

Marta Bach Seguí
Marta Bach Seguí
Crea - 2D

 

Rafa Pladenas i Jordi Romeu
Rafa Pladenas i Jordi Romeu
Crea - 2D

 

David Puentes Jurado
David Puentes Jurado
Crea - Mobilitat

 

Lluís de Arquer Recio
Lluís de Arquer Recio
Crea - Mobilitat

The Frog

TakeThisWay
TakeThisWay
Crea - Mobilitat

 

Amb el suport de

Carregant...
x
X