Premis Talent

Premis Talent

La Nit del Talent reconeix la traject˛ria de personalitats i iniciatives catalanes

5 de juliol de 2019

Gala de la cinquena edició dels Premis al Recinte Modernista Sant Pau.

 • Artur Mas: “El talent, si a més de compromís, hi té sentiment i sentit de país, molt millor”.
 • Víctor Grífols: “Si tens sort i èxit t’insulten i diuen que ets un lladre”, la qual cosa pot desanimar als emprenedors.
 • Víctor Grifols, Luca de Meo, Pro Activa Open Arms i Josep Espar Ticó,     Premis d’Honor de la Welcome Talent Society.
 • També es van lliurar guardons al talent en el disseny, interiorisme, retail, comerç, consum, turisme, energia, medi ambient i mobilitat.

La Nit del Talent, organitzada per la Welcome Talent Society, va tenir lloc anit al Recinte Modernista Sant Pau. Durant l’acte es van lliurar els Premis Talent atorgats en quatre categories: Crea, Empren, Transmet i Honor.

Aquests premis, que compleixen la seva cinquena edició, constitueixen una plataforma òptima per a conèixer i descobrir nous talents en àmbits molt i al mateix temps reconèixer personalitats, institucions i empreses consolidades que destaquen per aportar talent a la societat catalana.

Quatre Premis d’Honor 

L’expresident Artur Mas, que va lliurar el Premi d’Honor de Mecenatge a l’empresari Víctor Grífols, va destacar que “el talent ha d’anar acompanyat de compromís i, si a més, hi ha sentiment de país, que és una cosa emocional, i sentit de país, que és més racional, millor” i va posar com exemple al guardonat i el que va ser-ho l’any passat, Antoni Vila Casas. Va recordar també una frase que adverteix que “hi ha millor qualitat quan les idees van a buscar diners que quan els diners van a buscar idees”.

Víctor Grifols, per la seva part, va recordar els orígens de la seva empresa, nascuda l’any 1940 per iniciativa del seu pare i el seu oncle, amb només 21 i 22 anys d’edat respectivament, i com s’ha transformat en una multinacional amb 21.000 treballadors. Va advertir, però, de les crítiques que es reben de vegades quan “si tens sort i èxit t’insulten i diuen que pel fet d’estar a l’Ibex35 ets un lladre”. Va reconèixer que això pot desanimar als emprenedors.

Gerard Canals, director d’operacions de Pro Activa Open Arms, va recollir de mans de Xavier ries, exalcalde de Barcelona el premi d’honor de Solidaritat, i va apostar “per evitar el patiment humà”.

Josep Maria Recasens, responsable d’Estratègia de la SEAT, va excusar l’absència del president Luca de Meo, reconegut amb el premi d’honor Benvingut Talent, de qui va destacar una carrera exitosa de vint-i-cinc anys en el món de l’automobilisme en diferents països i empreses del sector “i que tenim el luxe de tenir-lo dins del nostre equip directiu”.

L’activista cultural i polític Josep Espar Ticó, que va rebre el guardó de mans d’Antoni Gelonch, president d’honor de la WTS, va resumir la seva llarga lluita per veure una pàtria lliure i feliç en una frase curta i contundent: “M’estimo Catalunya. Ja està”.

El nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, va encoratjar a la Welcome Talent Society i es va oferir per trobar punts de trobada i col·laboració en favor de potenciar les seves activitats en favor del talent.

El president de l’entitat, Bru Recolons, va avançar els projectes que voldrien assolir i va recordar que “l’esforç de tot l’equip ha aconseguit coses sense recursos, només a base de posar-hi talent”.

El president d’honor, Antoni Gelonch, per la seva part, va fer un elogi de l’autoestima col·lectiva, va condemnar el negativisme i el menyspreu envers les actuacions positives que afloren a la societat catalana i va cridar a seguir treballant tossudament en favor del progrés, la justícia i les llibertats. “No ens deixeu sols. I, si podeu, ajudeu-nos” va interpel.lar als presents.

Altres premiats

 A les altres categories els premiats han estat:

 • Crea 2D: Jordi Sàbat
 • Interiorisme: Elena Castells,
 • Retail: White Summer
 • Comerç: Blackpier i Santa Eulàlia
 • Consum: Bon Preu i  Associació Catalana de Vending
 • Turisme: Outdoor Adventour i Pau Morata
 • Energia: Wattia i Antoni Tahull
 • Medi Ambient : Oppsicasen i Martí Boada
 • Mobilitat: App&Town, Silence i SEAT

Gala solidària

El lliurament de premis s’emmarca dins la gala solidària que propicia l’encontre i el networking entre autoritats, empresaris, patrocinadors, mecenes, business angels, emprenedors, món acadèmic i professionals.

Presentada per Asha Miró i Albert Torras, la gala va comptar amb les actuacions del cantant catalano-islandès Haldor Maar, del cantant i humorista Lo Pau de Ponts, de l’empresari polifacètic Fede Sardà i del Barcelona City Ballet.

Un trofeu amb impressora 3D inspirat en Brossa

Els Premis Talent d’enguany estaven dedicats a Joan Brossa amb motiu de l’Any Brossa que commemora el centenari de naixement d’aquest poeta i artista multidisciplinar.

Els guardonats han rebut un trofeu amb un disseny inspirat en les lletres dels poemes visuals de Joan Brossa.

És una obra plural del publicista Jordi Balcells i l’escultora Helena Agustí Maragall més la tecnologia de Boloberry, de la mà de Francesc Romañá, que ha aconseguit una peça única, de vint còpies, feta amb resina i sortida d’una impressora 3D SLA. Vicenç Altaió, president de la Fundació Joan Brossa, i Txell Limonero, guanyadora del premi 3D de la darrera edició, hi han donat el seu vist-i-plau artístic per tal de garantir la fidelitat a l’estil brossià. 

Autoritats presents

Van assistir a la gala, a més de les personalitats ja citades, Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat -FGC; la secretària de Medi Ambient, Marta Subirà; la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach; la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, el director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès; la directora de l’Agència Catalana de Consum, Elisabeth Abad; el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font; el director de l’Institut Català d’Energia, Manel Torrent; els regidors de Barcelona Elsa Artadi i Jordi Martí, l’exdiputat europeu Ramon Tremosa, i Vicenç Altaió, president de la Fundació Joan Brossa, a més dels patrocinadors, membres dels jurats i altres convidats  que van omplir amb escreix el recinte.

La Welcome Talent Society

La Welcome Talent Society de Barcelona, presidida per Bru Recolons i amb Antoni Gelonch com a president d’honor, és una iniciativa ciutadana que vol cercar, difondre i reunir el millor talent català contemporani. Els objectius de l’entitat són:

 • Millorar la imatge de les marques Catalunya i Barcelona amb el talent de la gent.
 • Identificar i fomentar la promoció de persones que amb el seu talent contribueixin a millorar la marca Barcelona i Catalunya
 • Atraure com a associats a joves talents, personatges ja consolidats i amb talent reconegut, entitats i empreses que s'identifiquin amb el foment del talent i de les marques Barcelona i Catalunya.
 • Fomentar la cooperació entre els socis per poder tirar endavant tots els projectes que contribueixin als objectius anteriorment esmentats.
 • Recaptar recursos per a l'organització i la dotació de premis mitjançant iniciatives com els premis anuals "Premis Talent de Barcelona i Catalunya", el Museu del Talent, les exposicions, edició de llibres, producció d’obres guanyadores i altres que es puguin anar incorporant com  ara fòrums i altres formats de detecció de talent.

Amb el suport de

Amb el suport de
Carregant...
x
X