Premis Talent

Premis Talent

Fent Història

Disseny Gràfic

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Antoni Morillas i Verdura
Antoni Morillas i Verdura
Barcelona, 1932 – Montpeller, 1983

Diseñador gráfico e ilustrador. Autodidacta. Destaca en su obra el interés por el carácter tridimensional de los objetos. Inició su carrera profesional en la editorial Seix Barral. Dirigió teatro y confeccionó decorados para varias películas. En 1961 fue miembro fundador y vicepresidente de la Agrupación de Grafistes del Foment de les Arts Decoratives (ADGFAD). Participó en numerosas exposiciones internacionales de grafismo, entre las cuales destacan Integraphics y Tipomundus.

Enric Satué
Enric Satué
Barcelona, 1938

Dissenyador gràfic. Treballa principalment en el disseny gràfic de revistes i llibres. Premio Nacional de Diseño (1988). Ha publicat diversos llibres relacionats amb el disseny gràfic: “El diseño gráfico: desde los orígenes a nuestros días” i “El diseño gráfico en España: historia de una forma comunicativa nueva”. Dissenyador del logotip de la Universitat Pompeu Fabra i de l'Institut Cervantes.

Joan Pedragosa i Domènech
Joan Pedragosa i Domènech
Badalona, 1930 - Barcelona, 2005

Dissenyador gràfic. A partir de la creació de figures tridimensionals en cartolina, mòbils i altres petites peces escultòriques, es va anar endinsant en el món de l'escultura. Treballà tant a Catalunya com a Suïssa. L'any 1961 fundà, juntament amb altres dissenyadors, l'ADG L'Associació de Grafistes del FAD. L'any 2006 tingué lloc a Badalona l'exposició antològica, Espai Sense límits. El seu fons personal es conserva a la Biblioteca de Catalunya.

Josep Maria Trias i Folch
Josep Maria Trias i Folch
Barcelona, 1948

Dissenyador gràfic. Estudià amb Josep Pla-Narbona i a la Llotja. El 1991 fundà l’estudi Quod. Destaquen: senyalització per al ferrocarril metropolità de Barcelona (1982), Logotip de TV3 (1993) i els logotips oficials dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona del 1992 (1990). Ha obtingut diversos premis de disseny, entre els quals destaca un Laus d’Or (1994). En 1980-82 presidí l’associació estatal de dissenyadors professionals.

Josep Pla-Narbona
Josep Pla-Narbona
Barcelona, 1928

Dissenyador gràfic, pintor, il·lustrador i escultor català. Durant tota la seva vida ha compatibilitzat el treball en el disseny gràfic amb l’art. Primer president de Grafistas Agrupación FAD (ADG-FAD) i president d'Alliance Graphique Internationale (AGI) a Espanya (1964-2009). Des de1972 el seu treball és a la Col·lecció de Gravats del MOMA. Laus d'Honor 2000 de la ADG-FAD, el Premi de Disseny de la AEDP 2001 i el Premio Nacional de Diseño (2004).

Ricard Giralt i Miracle
Ricard Giralt i Miracle
Barcelona, 1911 – 1994

Il·lustrador, dissenyador gràfic i tipògraf català. Dedicat a la creació de cartells, portades i maquetació de llibres, edicions de bibliòfil i disseny tipogràfic, del qual n'estudiava curosament les característiques mirant de configurar alfabets amb caràcter propi. Va rebre molts premis, entre els quals el Premio Nacional de Diseño (1990).

Amb el suport de

Carregant...
x
X