Premis Talent

Premis Talent

Jornada sobre el talent i la innovació en l'ensenyament

· On? Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi
· Quan? 6 de març de 2020
· Hora? 12:00h

L’acte reunirà a Joan Canadell (President de la Cambra de Comerç), Xavier Sala i Martin (professor de Desenvolupament econòmic a la Universitat de Colúmbia), Mn. Llorenç Puig (delegat dels Jesuïtes a Catalunya), Antoni Gelonch (President d’honor de la Welcome Talent Society) i Bru Recolons (Fundador de la mateixa entitat).

12.00h: Presentació del Projecte “Educa Talent” amb taula rodona “Innovar en l’ensenyament”.

12.30h: Primera convocatòria dels Premis Talent Cambra 2020 en categories d’innovació en: 

 •  Educació 
 • Mobilitat 

13.00h: Inauguració de l’exposició sobre el talent català a Jesuïtes Sarrià. 

13.15h: Copa de cava.

L’escola Sant Ignasi Jesuïtes Sarrià acull l’exposició “La Llum de Catalunya. Un passeig pel talent català”, produïda per la Welcome Talent Society, fins al 15 d’abril. A més, serà el marc de la presentació de l’edició d’enguany d’alguns dels Premis Talent Cambra. És la segona d’una itinerància que vol arribar a la resta d’escoles dels Jesuites de Catalunya en els propers anys. L’exposició “La Llum de Catalunya” homenatja personalitats destacades, del passat i del present, en tots els àmbits de la societat. 

L’acte de presentació de totes dues iniciatives serà el proper divendres, 6 de març, a les dotze del migdia, i comptarà amb la participació de Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona; Xavier Sala Martin, el delegat dels Jesuïtes a Catalunya, Mossèn Llorenç Puig; el responsable del projecte “Educa Talent” i president d’honor de la WTS, Antoni Gelonch; i el president i fundador de la Welcome Talent Society (WTS), Bru Recolons

El president de la WTS, Bru Recolons, explicarà els primers premis de l’edició actual que es fa en el marc de l’acord signat recentment amb la Cambra per coorganitzar els Premis Talent. Aquests són instituïts per la Welcome Talent Society i s’han consolidat després de cinc edicions. A partir d’ara, es convocaran amb el nom Premis Talent Cambra. Els objectius de l’acord són els següents: 

 • Identificar, premiar i difondre nous projectes i empreses de tots els àmbits. 
 • Incubar i accelerar el màxim possible de projectes. 
 • Donar a conèixer el talent passat i present de Catalunya. 
 • Cercar els recursos necessaris entre les empreses líders del mercat per tal de fer que cada any es puguin acompanyar més projectes. 

S’aprofitarà aquest acte per anunciar la convocatòria dels premis destinats a la Innovació en l’Educació, sorgit d’una proposta feta pel professor Xavier Sala i Martin, així com el de Mobilitat. Les altres categories dels Premis Talent Cambra es presentaran al llarg de les properes setmanes, coincidint amb altres actes organitzats per la WTS. 

Antoni Gelonch exposarà el projecte Educa Talent destinat a implicar els alumnes de Secundària en el coneixement del talent a través de jocs interactius, com una eina pedagògica alhora útil i atractiva per a aquest segment d’edat. 

Abans de la visita a l’exposició, l’acte acadèmic es tancarà amb una taula rodona sobre Innovació en l’educació que reunirà a Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona; Xavier Sala i Martin, professor de Desenvolupament econòmic a la Universitat de Colúmbia; Llorenç Puig, màxim representant dels Jesuïtes a Catalunya; i Antoni Gelonch, responsable del projecte Educa Talent. 

La Llum de Catalunya 

L’exposició reconeix els millors exponents de la creativitat, l'enginy i l'emprenedoria catalana, a través d'un repàs històric dels valors consubstancials als catalans, així com exponents passats i presents del talent català en una trentena de disciplines de les humanitats i les ciències. 

La Llum de Catalunya fa un viatge per tot allò que els catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d'un vessant internacional o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura i el nostre benestar. 

Exposicions similars han tingut per marc en els darrers dos anys els jardins del Palau Robert de Barcelona, la Delegació de Catalunya davant la Unió Europea a Brussel·les i l’Espai Provença de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. 

Després del Sant Ignasi, que enguany celebra el seu 125è aniversari, l’exposició serà itinerant per altres centres educatius dels Jesuïtes a Catalunya. 

Welcome Talent Society 

La Welcome Talent Society de Barcelona és una iniciativa ciutadana que vol cercar, difondre i reunir el millor talent català contemporani. Atorga uns Premis anuals en diverses categories. 

Els objectius de l’entitat són: 

 • Millorar la imatge de les marques Catalunya i Barcelona amb el talent de la gent. 
 • Identificar i fomentar la promoció de persones que amb el seu talent contribueixin a millorar la marca Barcelona i Catalunya. 
 • Atraure com a associats a joves talents, personatges ja consolidats i amb talent reconegut, entitats i empreses que s'identifiquin amb el foment del talent i de les marques Barcelona i Catalunya. 
 • Fomentar la cooperació entre els socis per poder tirar endavant tots els projectes que contribueixin als objectius anteriorment esmentats. 
 • Recaptar recursos per a l'organització i la dotació de premis mitjançant iniciatives com els "Premis Talent de Barcelona i Catalunya", el "Welcome Talent Congress de Barcelona i Catalunya" i altres que es puguin anar incorporant, com ara fòrums i altres formats de detecció de talent. 
 • Promoure, donar suport i recaptar fons per a entitats que lluitin contra malalties des de Catalunya. 

Crea aquest esdeveniment al teu calendari

Amb el suport de

Carregant...
x
X